Selülitsiz - Mezoterapi - Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon


  

               



           

9 Kasım 2007 Cuma

Selülitsiz - Mezoterapi

Selülite yatkınlık yaratan etkenler

. Kadın cildinin doğal yapısı: On kadından dokuzunda bu problem vardır.
. Çoğunlukla ergenlik, gebelik, menopoz gibi kilo ve hormonal değişikliklerin yaşandığı dönemler.

. Ağır, aşırı kalorili besinlerle düzensiz ve yanlış beslenme.

. Vücutta toksik etkiler oluşturan alkol, çay kahve ve tütünün aşırı miktarda tüketimi.

. Hareketsiz bir yaşam

. Gündüz hızlı ve stresli yaşamın yarattığı gerginlik, kaygı ve güvensizlik gibi ruhsal etkenler.

. Doğal çevreden çeşitli yollarla sürekli olarak alınan toksik maddeler.

. Tuz, su dengesinde değişikliklere neden olan idrar söktürücü ve müshillerin gelişi güzel kullanımı

. Düzensiz uyku

. Karaciğer ve sindirim bozuklukları, kabızlık

Selülit ve bölgesel zayıflamada mezoterapi

Mezoterapi günümüzde estetik tıp dalında selülit tedavisinde en sık kullanılan yöntem sayılır. Yöntemin temeli Fransa’dan gelmekte ve 1987 tarihinden beri Fransız Tıp Akademisi tarafından alternatif tıp tedavileri arasında önemli bir yer almakta. Mezoterapinin kelime anlamı orta deriye ince uçlu iğnelerle ilaç enjekte ederek bölgeye tedavi sağlamaktır. Tedavi edilecek bölgelerde, çok ince uçlu mezoterapiye özel iğneler kullanılarak, ilaçlar lokal olarak enjekte edilir. Amaç selülit ve bölgesel zayıflama ise istenilen bölgelerde yani bacak, karın, kalça, diz çevresi, karın, mide, yan, sırt, kol bölgesi gibi bölgelere ilaç enjekte edilir. Bu ilaçlar o bölgedeki yağ bloklarını yıkıp, kan dolaşımının artmasına neden olduğundan seanslara düzenli bir şekilde devam edildiğinde bölgedeki selülitler yok olup, istenilen bölgede15-20 cm arasında zayıflama meydana gelir. Kişide genel bir kilo problemi söz konusu olduğunda mezoterapi ile birlikte diyet verilir. Diyet verilmeden önce kişinin boy, kilo ve vücut ölçüleri alınır. Kişinin kilo almasına neden olan herhangi bir etken varsa araştırılır ve altta yatan bir neden olduğunda tedavi edilir. Kişinin bazal metabolizması, günlük aktiviteleri ve alternatif yemek biçimleri göz önüne alınarak özel diyet programı hazırlanır. Kas kaybına neden olmadan düzenli ve sağlıklı beslenme tarzı ile protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineralden zengin diyet sayesinde ayda 5-8 kilo arasında kilo vermek mümkün. Mezoterapi ile zayıflamanın en büyük avantajlardan birisi, bölgede zayıflama sağlarken sarkma sorununun olmamasıdır. Tam tersine bölgede toparlama görülür. Dolayısıyla özellikle kol ve karın ve bacak iç taraftaki sarkmalarda son derece başarılı sonuçlar vermektedir. Hanımlarda gebelikten sonraki, karın bölgesindeki sarkmalar ve yaşın ilerlemesine bağlı gelişen kol altlarındaki sarkmalarda bilinçli bir şekilde uygulandığında başarılı sonuçlar elde edilebilir. Mezoterapi tedavisi kişiden kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 8-10 seans sürer. Yöntem son derece pratik olup ortalama 10-15 dakika sürmektedir. Seans aralıkları minumum 5-7 gün olmaktadır. Tedaviden sonra kişinin günlük hayatını etkileyecek herhangi bir durum söz konusu olmaz. Bazen yapılan iğne yerlerinde küçük birkaç morarma noktası görülebilir böyle bir durum ortalama 5-7 gün içerisinde geçer. Mezoterapi yöntemi 18-65
yaşındaki tüm kadın ve erkeklerde kullanılabilir tıbbi bir yöntemdir.

Uygulanmaması gereken durumlar

Kalp yetmezliği

Diyabet

Böbrek rahatsızlıklarında

Antikuagülan tedavisi alan hastalarda

Yöntem tamamen tıbbi bir yöntem olduğundan bu konuda uzman, eğitim ve tecrübesi olan hekimler tarafından uygulanmalıdır. Bilinçli bir şekilde uygulandığında kesinlikle hiçbir yan etkisi olmaz.
Mezoterapi yöntemi ayrıca saç dökülmesi, yüz gençleştirme, migren, alerjik deri hastalıkları ve kas ve eklem ağrıları gibi durumlarda da kullanılır.

info@melisaeczacibasi.com

www.melisaeczacibasi.com

Hiç yorum yok: