Botox ve Dolgu Maddeleri - Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon


  

               



           

16 Ağustos 2007 Perşembe

Botox ve Dolgu Maddeleri

Yaş, cilt yapısı, çevresel koşullar, kötü alışkanlıklar, sonucu yüzde çizgilerin ve kırışıkların oluşması yüzün dolgun görünümünü kaybetmesi doğanın bir gerçeğidir. Fakat günümüzde yaşam kalitesinin artması ile insanlar bu doğal gelişimi olabildiğince geciktirmeye çalışıyorlar. İş yaşamında artan rekabet, orta yaş ve üzeri yöneticilerin daha genç ve dinamik görünüme sahip olma isteğini de arttırmıştır. Bu isteklerin tıbbi cevabı Botox ve Hylaform'dur.

Botox;
Botox tıpta uzun yıllardan beri nörolojik tedavilerde kullanılır. Ancak son yıllarda tedavi edici etkisinden çok estetik yönde kullanılmaya başlanmıştır. Etken madde Cl Botulinium bakterisinden elde edilen bir toksindir.

Merak Ettikleriniz;

-Yan etkileri var mıdır?
Yüksek dozda ve yanlış anatomik bölgeye yapılırsa, yapılan bölgede hareketsizlik olabilir.

-Hangi bölgelere uygulanır?
Alın, 2 kaş arası, yüz çevresi rutin olarak uygulanır. Ayrıca boyun, dudak çevresi ve terlemeyi azaltmak amacıyla koltuk altı ve avuç içine de uygulanır.

-Uygulamanın gözle görülür etkisi ne zaman başlar?
3. günden itibaren etkisi görülür. Etki süresi uygulanan bölgeye göre farklılık göstermekle birlikte 3-5 ay arasıdır.

-Kırışıkları tamamen ortadan kaldırmak için ne sıklıkla uygulanmalıdır?
Kırışıklıkların bölgesel derinliğine bağlıdır. Genç yaşta, henüz kırışıkların derinleşmediği ciltlerde 1 veya 2 seansata etkin netice alınır. Yüzdeki kırışıkların derinleştiği olgun ciltlerde daha sık tekrar gerekir. Etkiyi artırabilmek ve yeniden yapılanmayı sağlamak için operasyon sonrası medikal cilt bakımı ve gerekirse hylaform (viskoelastik jel) denilen bir başka teknikle kombine çalışılır.

-Ağrılı bir işlem midir? Seans süresi nedir?
Botox öncesi ciltte yüzeysel anestezi yapılır. Botox enjeksiyonunda kullanılan iğneler son derece ince olduğu için ağrı oluşturmaz. Ancak ağrı duymaktan korkan hastalarda istenirse lokal anestezi uygulanır.
Botox uygulaması genellikle aynı seansta 2 veya 3 hastaya, aynı anda uygulanır. Çünkü kullanılan solusyon 1 hasta için fazla olabilmektedir. Randevular bu nokta dikkate alınarak 2'li 3'lü gruplara verilir.

-Botox yanlız kırışıklık tedavisinde mi kullanılır?
Hayır. Hiç kırışığı olmayan gençlerde de uygulanır. Buradaki amaç yüze anlamlı bir ifade verilmesidir. Örneğin, kaşların kaldırılarak yüzdeki ifadenin değişmesi gibi.

-Terlemeye nasıl etki eder?
Ter bezlerini çalıştıran sinir sistemine etki ederek terlemeyi azaltır.

-Hylaform nedir?
Cildimizin esnekliğini ve sağlamlığını veren maddelerden biri de Hylaüronik asittir. Medikal kullanımda bu asit viskoelastik şeffaf bir jel kıvamına getirilerek özel enjektör yardımıyla cilt altına uygulanır. Böylece cilde destek sağlar ve kırışıklığı düzeltir.

-Her isteyene uygulanabilir mi?
Doktorunuzun yönlendirmesi ile yüz güldürücü sonuç alınabilecek derinlikte ise her durumda uygulanır.

-Uygulama nasıl yapılır?
Uygulanacak bölgeye önce ağrı hissini azaltmak için lokal anestezi uygulanır. Çok ince iğne ile kırışıkların çine Hylaform enjekte edilir. Hafif bir masaj ile desteklenir. Özellikle kollagen içeren medikal bir ürün ile masaj yapıldığı takdirde görünüm çok daha çabuk doğallaşır.

-Uygulama süresi ne kadardır?
Uygulama süresi yarım saat gibi çok kısa bir süredir ve ÖĞLE TATİLİNDE GÜZELLİK diye tanımlanabilir.

-Yalnız kırışıklarda mı uygulanır?
Dudak büyütülmesi ve dudak kıvrımlarının şekillendirilmesinde de kullanılır.

-Tek seans uygulama yeterli midir?
Tek seferlik uygulama ile istenen sonuç alınır. Ancak doğal bir madde olan hylaüronik asit vücut tarafından zaman içinde emilir. Vakanın durumuna göre doktorunuz size bu işlemin yılda bir kaç kez tekrarlanabileceğini söyleyebilir.

Hiç yorum yok: