Photo Epilasyon - Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon


  

               



           

16 Ağustos 2007 Perşembe

Photo Epilasyon

Flash-Lamp olarak ta adlandırılan bu sistemde ışık enerjisi kullanılır. Lazerin yarım yüzyıla yaklaşıan geçmişi yanında henüz çok yenidir. Foto epilasyon cihazları lazer ışığı üretmezler. Bu sistemde ışık flash-lamp tarafında üretilip, cihazın cilde değen parçasında kristal filtrelerden geçerek, patlayarak cilde ulaşır. Lazerden farklı olarak filtre edilen ışık tek renk, tek dalga boyunda değildir ve güçlendirilmemiştir. 500-1200nm dalga boyları arasında değişen ışık yayılır. Bu özelliğinden dolayı nispeten ince kıllarda lazerden daha etkin olabilir. Şu ana kadar pratikte ışık ile çalışan sistemlerde sarı kıllar ve ayva tüylerinde kesin çözüm yoktur. Üretici firmaların çeşitli isimler altında sundukları (lpl,upl, vpl, ppl ve mavi ışık vs) cihazlar foto epilasyon cihazları ve uygulanan yöntemde foto epilasyondur.

Photo Epilasyon Avantajları:
1-Maliyeti hasta ve hekim için daha ekonomiktir.
2-İnce tüylerde daha başarılıdır.
3-Seans araları lazerde olduğu gibi uzundur.
4- Çalışma süresi nispeten kısadır.
5-Tekrarlanan seanslar sonrasında kalıcı kılsızlık etkisi gösterir.
6-Başarılı cilt yenileme işlemi yapılır.


Burada sözü edilen cihazlar ile tedavi planlamasında cilt tipi, kıl tipi ve kıl yoğunluğu dikkate alınarak değişik seanslarda farklı cihazlar dönüşümlü olarak kullanılmaktadır.

Vücudumuzdaki kıllar anajen, katajen ve telojen olmak üzere 3 fazda bulunur. Lazer ışını anajen evredeki kılları hedefler. Vücut bölgesine göre değişim göstermekle birlikte ortalama olarak kılların %20'si anajen fazdadır. Tekrarlanan seansların amacı anajen evredeki kılların ortadan kaldırılmasıdır.

Hastaların yaş genetik yapı, hormon faaliyeti, kıl yapısı, rengi ve estetik beklentilerinin de etkisiyle ortalama 4-8 seans uygulanır. Seans tekrarı genellikle 4-6 haftadır. Seans sayısı arttıkça seans aralarındaki süre de uzamaktadır.

Hiç yorum yok: