Lazer Epilasyon - İğneli Epilasyon Yöntemleri - Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon


  

               



           

3 Kasım 2007 Cumartesi

Lazer Epilasyon - İğneli Epilasyon Yöntemleri

Lazer Epilasyon - İğneli Epilasyon Yöntemleri

Kadınlar da, erkekler de en önemli estetik kaygılarından biri olan aşırı kıl probleminden kurtulmak için asırlardır değişik yöntemler kullanmaktadırlar.
Fakat ağda, traş ve kimyasal dökücüler gibi depilasyon yöntemleri ile istenilen uzun süreli sonuçlara ulaşılamadığı bir gerçek olarak ortadadır.
Lazerle yapılan epilasyon ve iğneli epilasyon yöntemlerinin sonuçları istenmeyen tüylerden kurtulmak isteyen bireyler için daha yüz güldürücü olmaktadır.

Lazerle epilasyon uygulamasının diğer kökten alma yöntemlerine göre sonuçların daha uzun süreli olmasıdır. Sırt, omuz, kol, bacak ve yüz gibi geniş alanların istenmeyen kıllardan hızla ve diğer yöntemlere göre uzun süreli arındırılması bu yöntem sayesinde mümkün olabilmektedir. Böylelikle lazer epilasyon istenmeyen tüyler sorununda güvenli, hızlı, etkili, ve fazla acı vermeyen bir alternatif olarak ortaya çıkmaktadır. İğneli epilasyonunda etkisi de lazer epilasyon gibi uzun sürelidir. İğneli epilasyonda işlem süresi diğer yöntemlerden nisbeten daha uzun sürmekte olup işlem esnasında dayanılmaz olmakla birlikte bir miktar ağrı hissi oluşmaktadır.

Yetikin bireylere doktor kontrolunda uygulanabilen lazer epilasyon, iğneli epilasyona göre daha sık uygulanan bir epilasyon yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. İğneli epilasyonun daha yavaş ve nisbeten ağrılı bir işlem olmakla beraber günümüzde bu yöntemide tercih eden bireyler ve uygulayan merkezler başarı ile bu hizmeti vermektedir."İğneli epilasyonda her tüy folikülüne iğne en az bir defa batırılmaktadır ve tüy büyümesini yavaşlatmak için tüy folikülü elektrik şokuyla yakılmaktadır. Ayrıca kıl diplerinde iltihaplanma, kabuklanma gibi sorunlar nadirde olsa oluşabilmektedir. İğneli epilasyonda önemli bir sakınca da kıl diplerine batırılan iğnelerin sterilizasyonu ve hijyen sorunudur. Bu nedenle iğneli epilasyon uygulamalarında her birey için ayrı iğneler kulaanılmalı ve işlem sonrsı imha edilmelidir

Hiç yorum yok: