Lazer Epilasyon Uygulanan Bölgeler - Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon


  

               



           

3 Kasım 2007 Cumartesi

Lazer Epilasyon Uygulanan Bölgeler

Lazer Epilasyon Koltuk Altı Uygulama Bölgesi


Lazer epilasyonun en başarılı olduğu bölgelerinden birisidir. Bu bölgedeki olan kıllar kalın ve serttir. Genellikle hızlı sonuç verilir ve çoğunlukla kadınlar ve erkekler bu bölgedeki kılların pek uzun olmasını istemezler. Kadınlar bu bölgedeki kılların hijyenik ve kadınsı hoş bulmaz. Genellikle hep ağda tercih ederler ama kalıcı değildir ve oldukça ağrılıdır.

Bu bölgedeki kıllar hijyen iyi sağlanmazsa mantar, bakteri gibi enfeksiyonlara yol açar. Kıl kökü iltihabı folikülit, karbonkül oluşabilir. Özellikle bu tür durumlarda kalıcı bir çözüm oluşturması dolayısıyla istenmeyen koltuk altı kılları için lazer epilasyon birinci seçenek olarak öne çıkmaktadır.

Lazer Epilasyon Yüz Uygulama Bölgesi

Lazer epilasyon yüz bölgesi özellikle kadınlar tarafından çok tercih edilir . Son teknoloji lazer epilasyon cihazları ile uzun süreli yüz güldürürcü tedavi olanağı sağlamaktadır. Yüz bölgesi diğer bölgelere göre daha fazla seans sayısı gerektirir.

Klasik yöntemlerle kıyaslanıldığında kılların çıkış süresinin uzaması bile uygulanan kişi için büyük kolaylık sağlar. Yüzdeki tüylerden şikayetçi olan insanlar genellikle çekiciliğini yitirdiğini düşünürler ve bu tüylerden rahatsız olurlar.

Erkekler yüzlerinde rahatlıkla jilet kullanarak bu problemle başa çıksalar da kadınlar jilet kullanmak istemezler. Tüylerde, traş yönteminin artışa sebep olduğuna inanırlar. Daha çok geçici yöntemler cımbız, ağda tercih edilmektedir. İğneli epilasyon tercih edilen başka bir yöntemdir.

Fakat küçük alanlara uair. Yüzdeki kıl yoğunluğundaki azalma bile kabul edilebilir. Cilt tipine göre en uygun lazer seçilerek uygulama yapılmalıdır. Lazer tedavileri uzun zaman bile sürse yüz hastaları genellikle tüm riskleri kabul etmektedirler.

Lazer Epilasyon Bacaklar için Uygulama Bölgesi


Lazer epilasyon bacak bölgesi lazer epilasyonda oldukça yüksek oranda başarı elde edilen bir bölgedir.

Değişen moda ve giyim tarzı kadınlarda bacak bölgesini öne çıkarmıştır. Bu bölgenin pürüzsüz ve kıldan arınmış olması seksüel çekicilik açısından da kadın için önemlidir.

Yüzücüler, atletler ve sporcularda kadın ve erkek ayrımı olmaksızın bacak tüylerinden arınmak istemektedir. Bu nedenlerle bacak epilasyonu aslında bir anlamda kişiye özgürlük sağlamaktadır.
Ağda gibi yöntemler uzun zaman alması ve kısa etki süresi nedeniyle tercih sıralamasında geri plana geçmektedir. Eepilatörlerde aynı mantıkla düşünülebilir ve bacak arkasına uygulama zorluğuda diğer bir dezavantajıdır.

Günümüzde mutlaka kılsızlık bacaklar, kılsız kollar daha çok istenmektedir. Yüz kadar önemli bir bölge haline gelmiştir. Lazer epilasyon bu bölgeye kalıcı çözüm getirmesi, hızla uygulanabilmesi açısından günümüzdeki en popüler yöntemdir.

Lazer Epilasyon Bikini Bölgesindeki Uygulama Yöntemi

Son 30 yıldaki gelişen mayo trendi bikini ile sonuçlandı. Oldukça fazlaca kadın tarafından kullanılan bikini bu giysiden taşan kılların tamamen yok edilmesi ihtiyacını doğurdu.

Bu alanın hassasiyetinden dolayı yine lazer epilasyon uygulaması ön plana çıktı. Kişisel hijyen açısından da problem yaratabilen genital ve bikini bölgesi tüyleri istenmeyen tüyler haline geldi.

Bu duruma yaşam tarzı değişiklikleri büyük katkı ve ivme kazandırdı.iğer kalıcı olmayan yöntemlerin tam anlamı ile problemi çözmemesi bu arayış içinde lazer epilasyonu ön plana çıkardı. Lazer epilasyon bu bölgede de çok başarılı sonuçlar sağlayan bir yöntem olarak ön plana çıkmaktadır.

Lazer Epilasyon Sırt Bölgesi için Uygulama Yöntemi

Sırt lazer epilasyonu özellikle erkekler tarafından çok tercih edilir. Özellikle lazer epilasyon önemli kolaylıklar sağlar. Diğer bölgelerdekinin tam tersine klasik yöntemleri kişinin tek başına sırtına uygulaması neredeyse mümkün değildir.

Diğer yöntemlerle kıyaslandığında lazer epilasyon oldukça etkin, hızlı ve yüz güldürücü bir yöntemdir. Sırtında aşırı tüylenme olan neredeyse herkes lazer epilasyon merkezlerine gidip bu tüylerden kurtulmak istemektedir.

Göğüs kısmındaki tüyler bazı erkeklerce istensede sırtta genellikle tüy arzu istenmemektedir. Lazer epilasyon bunu başarıyla sağlamaktadır.

Lazer Epilasyon Gögüsler için Uygulama Yöntemi

Lazer epilasyon erkeklerde vücudun önemli bir bölümünü kaplayan göğüs bölgesi için hızlı ve oldukça tercih edilen popüler bir yöntem haline gelmiştir. Vücudunu göstermek isteyen, atletler, body building yapan kişiler bu bölgedeki tüylerden arınmak istemektedirler.

Türkiye’de özellikle doğu kökenlilerdeki aşırı göğüs tüyleri utangaçlığa hatta kişinin denize, havuza rahat girememesine sebep olmaktadır.

Bu kadar geniş alana iğneli epilasyon uygulamak çok ağrılı ve saatler süren bir işlemdir. Yarım saat gibi kısa bir sürede tüm göğüs lazer epilasyon tamamlanabilir. Ağda uygulaması erkeklerdeki kalın tüyler nedeniyle korkunç ağrılı ve travmatik bir yöntemdir. Göğüs bölgesi lazer epilasyonda erkekler tarafından en çok tercih edilen bölgelerdendir.

Lazer Epilasyon Genital Bölgesi Uygulama Yöntemi

Lazer epilasyonun özelliklerinden birsi kadınlarda en çok uygulandığı bölgelerdendir. Kıl yapısı koltuk altına benzer ve sonuçları çok başarılıdır. Bu tür bölgelerdeki tüysüzlük istemi kişisel ve toplumsal tercihlerle etkilenmektedir. Bizim toplumumuzda kılsızlık genellikle tercih edilen bir durumdur.

Traş oldukça sıkça kullanılan diğer bir yöntemdir. Çok çabuk tekrar çıkması ve genital kıvrıntıları traş etmenin zorluğu bu yöntemin dezavantajıdır. Ağda bu bölgede tercih edilen diğer bir yöntemdir. Fakat ağrı ve tahrişe sebep olabileceği akıldan çıkarılmamalıdır.

Lazer epilasyon yine en çok tercih edilen yöntemlerdendir. Özellikle bikini bölgesinden taşan istenmeyen tüylerden kurtulmak için tüm kadınlar tercih eder olmuşturlar.

Lazer Epilasyon Kollar için Uygulanma Yöntemi

Kadınlar kollarındaki belirgin tüylerden özellikle çok rahatsız olurlar. Kısa kollu elbiselerini kollarındaki kıldan rahatsız olmadan giymek isterler. Bu neden genellikle ağda, traş, depilatörler, kullanılır. Yanlız bu yöntemler ile kollarda çirkin bir görüntü oluşturabiliryor ve kıl batmalarına sebep yol açıyor.

Lazer epilasyon bu kadar geniş bir alana rahatlıkla uygulanabilmesi ve kalıcı bir çözüm getirmesi sebebiyle oldukça etkin bir yöntem biçimidir. İğneli epilasyon da tercih edilebilen diğer yöntemdir fakat bu geniş alandaki çok uzun zaman alan ve ağrılı bir yöntemdir.

Lazer epilasyon öncesinde dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi kolların bronzlaşmamış olması gerekiyor. Çünkü bu bölgeler genelde güneşten korunamazlar. Yüksek faktörlü güneş koruyucuları ile kullanılmalı ve bronzlaşma engellenmelidir. Bronz kollara lazer uygulamak riskli olacaktır.Bu konuya dikkat edilmelidir.

Hiç yorum yok: