Lazer Epilasyon Cihazları - Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon


  

               



           

3 Kasım 2007 Cumartesi

Lazer Epilasyon Cihazları

Epilasyon amaçlı kullanılan lazerler IPL-flaş lamba sistemi, ruby, alexandrite, diod, nd:yag olarak incelenebilir. Ruby lazerde dalga boyu 694nm'dir. Alexandrite lazerde dalga boyu 755nm'dir. Diod lazerde dalga boyu 800-900nm dir. . Epilasyon amaçlı lazer cihazlarının teknolojisi ilerledikçe dalga boylarının arttığını görüyoruz. Çünkü dalga boyu vücutta ışığın etkileyebileceği alanlarda önem kazanmaktadır.



Yan etkilerin ciltte oluşmaması ve en iyi sonuca ulaşılabilmesi için lazerlerde dalga boylarının haricinde dinlenme süresi, atım aralığı, soğutma vb. özelliklerde gün geçtikçe geliştirilmektedir

Her sistemin birbirine göre zayıf ve üstün olduğu taraflar bulunmaktadır. Her hangi birine çok iyi gelen bir sistem bir başkası için iyi gelmeyebilir. Ancak genel görüş, hangi sistem kullanılırsa kullanılsın, Long Pulse denilen özelliğe sahip olan cihazların belirgin üstünlüğü olduğu şeklindedir. Hasta için etkin doz ve seans sayısı mutlaka doktor tarafından ayarlanmalıdır.



Long-Pulsed Özelliği Nedir?

Pulse, laserin yada flaş lamba ışığının birim zamanda uygulanmasını ifade eder.Long Pulse bu sürenin bir kaç misli daha uzun olmasını ifade eder. Örneğin 40j luk bir enerjiyi 3milisaniyede cilde uyguladığınızda, ciltte oluşturacağı hasar, 100 milisaniyede uyguladığınızda oluşacak hasardan daha fazla olur. Uzun uygulamada aynı miktar enerji daha uzun bir zaman dilimine bölünerek yavaş fakat daha uzun bir sürede verildiğinden ciltte daha az tahribat bırakırken, kıl kökü hücresinin soğumasına da fırsat bırakmadığından hedef hücrede daha fazla tahribat oluşturmaktadır. Böylece long pulse özellikteki cihazlar için maksimum etkinlik minimum yan etkiden söz etmek mümkündür.



IPL-Flaş Lamba Sistemi

Hekime geniş bir dalga boyu (550nm den 1200nm ye) aralığında uygulanabilme imkanı sağladığından her türlü cilt tipinde etkin bir epilasyon sağlamak gibi bir avantajı bulunmaktadır. Ancak sürekli değiştirilmek zorunda olan dalga boyu parametreleri, işlemi güçleştirdiğinden, uygulayıcının çok tecrübeli olmasını gerektirir. IPL Flaş lamba sistemi ile çalışan cihazlarda açık renkli ve ayva tüğü gibi ince kıllarda kullanım alanı vardır.

Ruby Lazer

Tüm dünyada uzun yıllardır kullanılan en eski lazer epilasyon sistemidir, artık hemen hemen yalnız long pulsed özellikte olan modelleri kullanılmaktadır. Bu lazer cihazıda ince tüyü olan kişilerde memnun edici sonuçlar sağlaya bilmektedir.

Alexandrite Lazer

Hasta uyumu ve konforu diğer cihazlarla aynı seviyecedir. Esmer ciltlere deneme uygulaması yapılmadan kullanılmamalıdır. Özellikle yüz bölgesinde etkisi zayıf olduğu iddia edilmektedir. Uygun doz ayarlaması ile deneyimli uygulayıcılarla etkin sonuçlar alınabilir.

Diode lazer

Lazer epilasyon sistemi olarak yeni çıkan lazer sistemleri içerisindedir. Etkinlik ve konforu diğer lazer epilasyonda kullanılan cihazlarla aynıdır. Lazer Teknolojisinde yeni jenerasyon lazer cihazlarındandır. Kalın tüylerle birlikte ince tüyler dede etkili olduğu görülmekle birlikte kullanıcının deneyimi tedavinin başartısı açısından önemlidir..

Nd Yag lazer

Epilasyonda kullanılan lazer cihazları arasındadır. etkinlik ve tedavi açısından diğer sistemler ile etkisi benzerdir. koyu tenli hastalardada uzman kontrolü altında kullanıldığında başarılı sonuçlar alına bilmektedir.

Hiç yorum yok: