Lazer, uyarılmış radyasyonun yoğunlaşmasıyla güçlendirilmiş bir ışık demetidir. Enerjisi ve verim aralığı ayarlanabilen bu ışık demeti, hedef dokuyu tedavi etmeye yönelik olarak kullanılır. 1963 yılından beri uygulanan dermatolojik lazerlerde sağlığa zararlı herhangi bir yan etkiye rastlanmadı. Lazer sisteminde kullanılan soğutucu sistem işlemin ağrısız gerçekleşmesini sağlıyor.
Yeni lazer sistemleri varislerden kılcal damar sorunlarına, cilt yenilemeden akne ve tüylenmeye kadar cilt sorunlarının tedavisinde mucizeler yaratıyor. Üstelik yan etkisi yok denecek kadar az…
Teknolojideki gelişmelere paralel olarak hayatımıza giren lazer sistemi, tıpta önemli hastalıkların tedavisinin yanı sıra, estetik ve güzellik amacıyla da yaygın olarak kullanılıyor. Lazer, hastalara daha kısa sürede ve daha etkin tedavi seçenekleri sunması dolayısıyla günümüzde artık en çok tercih edilen yöntem haline geldi. Alman Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, lazerin varislerden kılcal damar problemlerine, akne tedavisinden epilasyona kadar dermatolojideki kullanım alanlarını anlattı: “Lazerin cilt hastalıklarında en çok kullanıldığı alanların başında tüy tedavileri geliyor.
KIL KÖKÜNÜ ÖLDÜRÜYOR
Epilasyon, kılın büyüdüğü bölgelerdeki kıl follikülüne yöneltilen lazer enerjisi ile yapılıyor. Büyüme evresindeki kıl follikülü lazer enerjisini emdiği için, oluşan ısı follikülü yok ediyor. Lazerle tedavi süresi uygulanan bölgeye göre değişiyor. Koltukaltı ve bikini bölgesinde 5 dakika sürerken, bacaklarda 60 dakikaya uzayabiliyor. Kalıcı sonuç isteyenlerin ise 6 seansı göze alması gerekiyor. Soğutma sistemi sayesinde ağrı hissinin en aza indirildiği epilasyon işlemi, aktif deri hastalığı olanlar ve hamileler dışında, 16 yaş üzerindeki herkese uygulanabiliyor.
BUNLARA DİKKAT!
Dr. Belma Bayraktar, lazer epilasyon işleminde dikkat edilecek hususları ise şöyle sıralıyor:
Yaz ya da kış, epilasyon sonrası mutlaka güneş koruyucu ürünler kullanın.
Epilasyondan 15 gün öncesi ve sonrası solaryuma girmeyin. Korunmasız bir şekilde güneşte kalmayın. Cildi tahriş edecek uygulamalardan uzak durun.
İşlem öncesi cilt üzerindeki makyaj ve deodorant mutlaka temizlenmeli.
Kıllar işlem öncesi tıraşlanmalı, ağda ve depilatör kullanılmamalı. Bir sonraki seanstan iki gün önce tedavi alanı tıraşlanabilir. Üçüncü tedavi seansından sonra tedavinin etkinliğini değerlendirmek amacıyla kıllar tıraş edilmemeli.
Tedavi sonrasında doktor tarafından önerilen ilaç ve kozmetik ürünleri talimatlara uygun olarak kullanılmalı.
İşlem sonrasında uygulama bölgesinde hafif kızarıklık ve yanma gelişebilir. Bu durum kısa sürede
DAMAR TEDAVİLERİNDE YAN ETKİ YOK
Farklı damar sorunlarının tedavisi ise, lazerle çok kısa sürede yapılabiliyor. Üstelik yan etkisi yok ve kozmetik açıdan mükemmel sonuçlar veriyor. İşlem sırasında sorunlu damarlara yöneltilen lazer enerjisi damar tarafından emildikçe kanın ısınmasına ve dolayısıyla damar ölümüne neden oluyor. Böylece dokuda iyileşme süreci başlıyor. Çevre doku bu enerjiyi algılamadığı için herhangi bir zarar görmüyor. İnce kılcal damar varisleri, yanak ve burun kenarındaki kılcal damar genişlemeleri, örümcek damar benleri, gövdedeki damarsal benler kolaylıkla tedavi edilebiliyor.
CİLT DE YENİLENİYOR
Lazerle cilt yenilemede, lazer ışın uyarımıyla ciltteki kollajen dokunun yeniden yapılandırılması sağlanıyor. Böylece, daha sıkı, düzgün ve pürüzsüz bir cilt elde edilmiş oluyor. 4-6 hafta ara ile 3-6 seans uygulanan işlemin 6 ayda bir tekrarlanması tavsiye ediliyor. Lazerle yapılan akne tedavisinde, uygulanan bölgedeki ısı 1-3 gün içinde akneleri solduruyor. Yaklaşık 15-20 dakika süren işlem, sivilcelerin yoğunluğuna bağlı olarak 1 ay aralıklarla ortalama 4-5 seans devam ediyor.
31 Ekim 2007 Çarşamba
Epilasyon ve Tedavi
Gönderen Admin zaman: 02:46
Etiketler: Epilasyon ve Tedavi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder