Estetik Ameliyat Estetik Ameliyatları - Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon


  

               



           

13 Eylül 2007 Perşembe

Estetik Ameliyat Estetik Ameliyatları

Altın soruları sormadan estetik ameliyat olmayın

Amerikan Estetik Cerrahları Birliği, hazırladıkları raporda, her 300 estetik ameliyat `ından birinde ölümcül olabilecek, ciddi sorunlar ortaya çıktığını açıkladı. Uzmanlar, hastaların estetik ameliyat `lar hakkında bilgi sahibi olmasına rağmen, 51.459 ameliyat `tan birinde ölümlerin meydana gelmesinin önlenemediğini belirtti

Günümüz kadını güzelleşmek ve gençleşmek uğruna, korkusuzca bıçak altına yatıyor. Ağrı, acı, ameliyatın yan etkileri ve riskleri çoğu zaman göz ardı ediliyor. Sadece ameliyat `lar değil; botox, lazer epilasyon gibi daha küçük ama yine de doktor tarafından, steril ortamda uygulanması gereken estetik yöntemler de, dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi, ülkemizde de artık kuaför salonlarında bile uygulanır oldu. Kötü gidişatı gören Amerikan Estetik Cerrahlar Birliği, yayınladığı raporda, estetik uygulamaları hakkında dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı:



BİLİNÇLİ HASTA SORGULAMALI
* Doktorunuzu çok iyi tanıyın: Ameliyat `a karar verirken en önemli konu; doktoru iyi seçmek. Ameliyat ı yapacak olan estetik cerrah, mutlaka işinin uzmanı ve Tabip Odası'na kayıtlı olmalı. Bunun dışında, bilinçli bir hasta, doktorun diğer hastalarının telefon numaralarını öğrenerek, cerrahın geçmişte yaptığı operasyonlar hakkında bilgi alır. Ayrıca, cerrahın daha önce yapmış olduğu uygulamalarla ilgili olarak, mahkemeye düşmüş vakasının olup olmadığına bakar.

* Ameliyat´ın yapılacağı yeri önemseyin: Ameliyat´´ı yapacak doktor kadar, operasyonun yapılacağı yer de önemlidir. Son yıllarda bazı doktorlar, muayenehanelerini genişleterek, küçük hastaneler haline getirdiler. Her ne kadar şık döşenmiş, pahalı eşyalarla donatılmış yerlerde, taze sıkılmış meyve suları içerek tedavi görmek, kendinizi özel hissettiriyorsa da, ameliyat sırasında acil ve ciddi bir durumun ortaya çıkma ihtimali aklınızdan hiç çıkmamalı. Bu nedenle, muayenehaneyi andıran bu tür küçük hastanelerin ameliyathaneleri tercih edilmemeli. Mutlaka burayı tercih etmek gerekecekse, acil müdahalede en yakın hastaneye ne kadar zamanda ulaşacağınız, doktorun bu hastanelerle anlaşmasının olup olmadığı, mutlaka kontrol edilmeli. Ayrıca, acil durumlar için hazırda bekleyen ambulans olup olmadığı da kontrol edilmeli.

SİGARA İÇENE UYARI VAR
* Anestezi uzmanını tesadüfe bırakmayın: Hatalı ameliyatlar `da, çoğunlukla anestezi uzmanları "günah keçisi" durumundadır. Estetik uygulamayı başarısız gerçekleştiren doktorlar, suçu çoğunlukla anesteziyi uygulayan kişiye yüklerler. Kuşkusuz, "Anestezistlerin hiç günahı yok" denemez. Ancak, iyi bir anestezi uzmanı, olası riskleri en aza indirecektir. Bu nedenle, ameliyat ınızda anesteziyi uygulayacak uzmanı tanıyarak, kendinizi güvence altına alın.

* Bütün sağlık bilgilerinizi doktorunuza anlatın: Gündelik hayatınızda önem vermediğiniz bazı alışkanlıklarınız, ameliyat sırasında çok önemli olabilir. Örneğin; anesteziyi etkileyebilecek bazı ilaçlar veya zayıflama hapları ciddi sorunların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Ayrıca; sigara ve alkol kullanımı da, ameliyatın başarısı ve risklerinin azalması açısından önemlidir. Amerika'da bazı doktorlar sigara içen hastaları ameliyat etmiyor veya sigarayı ameliyat öncesinde birkaç ay içmemesi şartını arıyor. Özetlemek gerekirse; günümüz tıp tekniği ne kadar gelişirse gelişsin, estetik operasyonlar çok ciddi ve tüm riskleri düşünülüp, ondan sonra karar verilmesi gereken ameliyat´lardır.

Kaynak:sabah.com.tr

Hiç yorum yok: