Mavi Işık Epilasyon - Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon


  

               



           

16 Ağustos 2007 Perşembe

Mavi Işık Epilasyon

Amerika da FDA tarafından onaylanan bu yöntemi Türkiye de hizmete sunan ilk kliniklerdeniz. Bu girişim Daphne kliniklerinin yenilikçi ve araştırmacı kimliğinin örneklerinden biridir.

Yurt dışında epilasyon konusunda gerekli onay almış olmasına ve başarılı klinik çalışmalar bildirilmesine rağmen kliniklerimizde bu yöntemi dermatoloji uzmanımızın uygun bulduğu kişilerde alternatif yöntem olarak kullanmaktayız.

Bu yeni yöntem lazerlerden farklı olarak tek bir dalga boyu değil mavi ışık adı verilen 400-600 nm ışık aralığını kullanmaktadır.

Başlıklar deriye hafif bir vakum uygulaması yapar. Vakum etkisi ile deri gerilerek (buradaki) melanin yoğunluğu azaltılır. Kıldaki melanin yoğunluğu ise azalmaz.

Kıl kökleri yüzeye doğru çekilir. Tam bu sırada etkin dozda mavi ışık bölgeye uygulanır. Kıl köklerinde melanin tarafından emilen ışık hızla ısıya dönüşür ve kıl kökünü tahrip eder.



Mavi ışık melanin tarafından daha yoğun emildiğinden, lazere göre daha az enerji kullanmaktadır.

Bu sistem aynı zamanda oldukça hızlıdır. Geniş başlıklar sayesinde seans süreleri kısalmıştır.

Alanı tarayarak uygulama yaptığından kontrol seansı gerekmez.

Uygulama lazerlerle kıyaslandığında daha az ağrılıdır. Bölgeye anestezik madde uygulanması, yardımcı bir soğutma sistemi gerektirmez.

Hiç yorum yok: