Bronzlaşmış, güneşten yanmış cilde lazer epilasyon yapabiliyormusunuz? - Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon


  

               



           

14 Ağustos 2007 Salı

Bronzlaşmış, güneşten yanmış cilde lazer epilasyon yapabiliyormusunuz?

Evet, NdYag tipi lazer ile bronzlaşmış, koyu renk ciltte yazın dahi lazer epilasyon uygulaması mümkündür. Fakat Epiderm 3 ayrı neden ile bu uygulamayı yapmayı uygun görmemektedir:

1- NdYag lazer fiziksel özellikleri nedeni ile kıl kökü derinliğine tam inemediğinden kalıcı etkisi düşük olmakta, bu da hasta memnuniyetsizliğine yol açmaktadır.
2- NdYag lazer’de bizim kullandığımız Alexandrite lazerden farklı olarak ciddi ve kalıcı leke bırakan yanık oluşma riski mevcuttur.
3- NdYag lazer uygulamaları Alexandrite lazere göre çok daha acılı olmakta, uygulama yaptıran kişilerin bir çoğu gerekli doz verildiğinde tedaviyi terk etmektedir. Düşük dozlar ile sanal uygulamalar yaparak ticari yaklaşımda bulunmayı ise Epiderm etik bulmamaktadır.
Epiderm lazer epilasyon uygulamasının kozmetik kaygı ötesi insani bir ihtiyaç olduğunun farkındadır; fakat lazer epilasyon asla acil bir tıbbi müdahale değildir, 2 ay kadar sonra cilt renginiz açıldıktan sonra bu uygulamayı yaptırmanız daha uygun olacaktır. Bu nedenle, tüm cihazlarımız NdYag modülü takılmaya uygun olmasına rağmen Epiderm bu lazer tipini uygulamamaktadır.

Hiç yorum yok: