Mavi Işık Lazer Epilasyon - Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon


  

               



           

3 Kasım 2007 Cumartesi

Mavi Işık Lazer Epilasyon

Artık lazer epilasyon da ağda, tıraş ya da cımbız gibi klasik yöntemler arasında sayılıyor. Dünyada çok yeni bir sistem olan PPx yani ‘photopnematic’ terapi, lazer tedavisinde yeni bir dönem başlatmayı amaçlıyor.

PPX, son dönemlerde dünyada çok fazla talep gören yeni bir tedavi ışığı. Lazer ve diğer kırmızı dalga boyu ışıklar, şimdilerde mavi ışığın inanılmaz gücüne teslim oluyor.

Özellikle son iki yıldır kullanılmaya başlanan mavi ışık uygulamasının bugüne kadar kanıtlanmış birçok etkin sonuçları bulunuyor. PPx uygulamasıyla ilgili görüşlerini aldığımız Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Erçin Özüntürk, kullandıkları mavi ışığın diğer lazer sistemlerinden farklı olarak vakum oluşturup deriyi incelttiğini, böylelikle hedef organellerin daha yakına geldiğini belirtiyor. Sonuçta verilen ışığın bu organeller üzerinde etkili olması sağlanıyor.

Dr. Erçin Özüntürk, lazer ve ‘interspice light’ denen diğer sistemlerin üst deriden geçerken burayı tahrip ettiklerini belirtiyor: ‘Bu yüzden diğer sistemlerde, uygulama sırasında tahribat oluşumunu engellemek ve ağrı duygusunu ortadan kaldırmak için, uygulama öncesinde mutlaka cildi soğutma yoluna gitmek zorundadırlar. Oysa PPx’de böyle bir uygulamaya gerek yok. Üstelik diğerlerinin aksine kişi uygulama sırasında hiçbir şekilde acı hissetmiyor.’

Güvenli, hızlı ve acısız

Tüm bunların dışında mavi ışık, oldukça hızlı bir sistem… Örneğin, yetişkin bir insanın çift bacağının bir seans epilasyonunu, 20 dakikalık bir süre içinde yapabilmek mümkün. Güvenli bir sistem olması da her türlü kıl ve deri renginde kolaylıkla uygulanmasını sağlıyor. Mavi ışık uygulamasında kullanılan başlıklar da kişiye özel. Dolayısıyla son derece hijyenik bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkıyor.

PPx nedir?

Günümüzde bilinen ışık temelli sistemler ve geleneksel lazer tedavilerde, yüksek oranlı fotonların, dokulardan yansıması ve çevre dokular tarafından emilmesi ile kayıp yaşanıyor. PPx, ‘aesthera pünomatik’ terapi sistemi sayesinde

bu kayıp sorununu ortadan kaldırıyor ve çevredeki normal dokulara zarar vermiyor. Foton emilim oranını artıran PPx, uygulama için gerekli enerjinin azalmasını ve uygulama güvenliğinin de artmasını sağlıyor.

Mavi ışığın avantajları

Ağrı ve acılara son veriyor. Ağrısız bir yöntem olduğundan topikal uyuşma sağlayan kremler ya da soğutma jelleri gibi klasik lazer epilasyonda kullanılan ekstra uygulamalara gerek kalmıyor. Hasta, hiçbir uyuşukluk hissi olmadan oldukça konforlu bir şekilde tedavisini olabiliyor. Mavi ışık, her türlü deri tipi ve kıl renginde etkili sonuç sağlıyor.

Hızlı çalıştığı ve uyuşturma süresini de ortadan kaldırdığı için, hem uygulayıcıya hem de tedavi olan hastaya zamandan büyük ölçüde tasarruf sağlıyor. Örneğin bir erkek sırtındaki istenmeyen tüylerin yok edilme süresi (uygulanacak bölgenin genişliği ile orantılı olarak) 15-20 dakikaya kadar inebiliyor.

15 gün aralıklı dört seans ile kesin çözüme ulaştırıyor ve klasik yöntemlere fark atıyor. Lazer epilasyonda, uygulanacak bölgeye göre 3 -8 seans arasında devam eden ve 4- 8 hafta arasında değişen aralıklarla uygulanan tedavi süresi, mavi ışık ile sadece 2 hafta aralıklarla uygulanan 4 seansa yani toplam 2 ay gibi kısa bir zamana iniyor.

Her bölgeye ve kullanıcıya özel başlık bulunuyor. Mavi ışığın bu özelliği sayesinde epilasyon, hijyenik bir tedavi haline geliyor.

Epilasyon yapılacak olan bölgenin uygulamadan 1-2 gün önce tıraşlanması ya da tüylerin kısaltılmış olması yeterli oluyor.

Hürriyet

Hiç yorum yok: