Lazer Epilasyonla Kılcal Damar tedavisi - Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon


  

               



           

4 Kasım 2007 Pazar

Lazer Epilasyonla Kılcal Damar tedavisi

GÜZEL BİR VÜCUT SAĞLIĞIN BELİRTİSİDİR

Kılcal Damar tedavisi
Kılcal damarlar her zaman kızarma meyilli hassas ciltlerde görülür. Yüzeysel damarlar (curprose/telanjektazi) kolaylıkla meydan gelebilir ve kalıcı kızarıklık meydan getirir. Hassas ciltlerdeki vasküler transformasyonlar cildin özenli bakımıyla önlenebilir. Ciltteki inflamatuvar süreci önlemek için güneş ışınlarından korunmak ve mikrodolaşımı desteklemek önemlidir.

Sklerosis ( Enjeksiyon Tedavisi)
Enjeksiyon tedavisi yüzeysel,deri altındaki veya perfore varisleri silmek için skleroz maddesinin enjekte edilmesi işlemidir. Değişik skleroz maddeleri damarların endoteline ve sonuç olarak da atardamar duvarlarına zarar verir,bunu ikincil,lokal parietal trombus oluşumu takip eder.

Lazerle Damar Tedavisi
Son teknolojik gelişmelere göre ve uygulama süresince hiperpigmentasyon gibi bazı riskler taşımasına rağmen skleroz damar tedavilerinde hala altın standarttır. Fakat enjeksiyon işlemi ince damarların tedavisinde çok minimal bir başarı vaat eder



KILCAL DAMAR TEDAVİSİNİN NEDENLERİ

Lazerlere estetik amaçlı tedavilerde talebin artması
Yüzeysel kırmızı damarlardaki başarılı sonuçları
Kısa tedavi süreleri
Soğutma sistemi kullanıldığında, acısız tedavi olanağı
Enjeksiyon tedavisine nazaran küçük kırmızı renkteki kılcal damarların tedavisinde, yan etki oluşma riskinin düşük olması
Alerjik reaksiyon oluşturmaması


Lazer ışınının yüksek enerjisi epidermise nüfuz eder ve kandaki hemoglobin tarafından emilir.
Emilen radyasyon ısıya dönüşüp, kanın koagülasyonuna ve buharlaşmasına neden olur. Damar çeperi de aşırı ısınmadan dolayı zarar görür.

Damar çeperinin duvarları birbirine yapışır ve damar duvarlarında “sclerosing” olayına neden olur.

Lazer parametreleri tedavi edilecek damara göre ayarlanır. Lazer, kanı ısıyla koagüle eder ve damar içinde vakum yaratır. Damarda herhangi bir basınç oluşmadan, damar duvarları yapışır.

Hiç yorum yok: