Lazer Epilasyon Bilgilendirme - Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon


  

               



           

3 Kasım 2007 Cumartesi

Lazer Epilasyon Bilgilendirme

İstemediğiniz tüylerinizden lazer epilasyon ile en hızlı ve sağlıklı olarak kurtulabilirsiniz.Lazer ışınının dalga boyu kıldaki rengi veren melanin adlı pigment tarafından emilim özelliğine sahiptir. Hava soğutma sistemi sayesinde ısısı düşen cilde hiç zarar verilmeden doğrudan kıl kökü oluşan ısı ile yok edilir.

Lazer epilasyon isterseniz ne yapmanız gerekir?
Öncelikle dermatolog tarafından kişinin görülüp değerlendirilmesi, tüylenmenin nedeninin araştırılması, gerekli tahlil ve tetkiklerin yapılması gereklidir. Lazer uygulamasına geçmeden evvel tüylerin sarartılmamış olması, cımbız veya ip gibi köke yönelik müdahalenin son 3 haftada yapılmaması şarttır.

Lazer epilasyon kimlere uygundur?

12 yaşını tamamlamış, koyu renkli tüyleri olan herkese lazer epilasyon uygulanabilir. Tüyler açık renkli yani pigmenti az ise lazer ışığını emmeyeceği için tedaviden etkilenmez.

Lazer epilasyon hangi bölgeler için uygundur?
Gözleri özel gözlüklerle korumak şartı ile göz kapakları hariç tüm vücut bölgelerindeki tüylere uygulanabilir.

Her seansın süresi ne kadardır?
Bu süre cihazların özelliklerine göre değişmekle beraber çok hızlı çalışma özelliklerine sahip cihazlarla yüz 5 - 6 dakikada, bıyık 1 - 2 dakikada, bacaklar 1 saatlik sürede yapılabilir.

Tedavi sırasında ağrı hissedilir mi?
Hayır, çok fazla bir acı hissetmezsiniz, sadece bir lastik çarpması gibi acı hissedebilirsiniz.

Tedavi sonrasında cildimizde bir farklı görüntü ortaya çıkarmı?
Tedavi sonrasında bazen 5 - 10 dakika bazen ise yarım saat kadar süren kızarıklık olabilir. Bu geçicidir. Soğutma sistemi olmayan eski model lazerlerde ise ışığın cildin üst tabakası olan epidermisteki melanin pigmentleri tarafından tutulmasından dolayı ciltte yanık ve sonrasında leke izi kalma ihtimali her zaman mevcuttur. Soğutma sistemli lazerde cildin ısınmasına fırsat verilmediğinden yanık riski çok daha azalmaktadır. Aleksandrite tipi lazerlerde kalıcı yanık izi kalması çok nadir ve kullanım hatasına bağlı bir komplikasyondur.

Tek bir seans ile tüylerden kurtulmak mümkün müdür?
Hayır, mümkün değildir çünkü kıl köklerinin hepsi uygulama anında aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama anında olgun fazda (anogen) olan kılların kökleri etkilenir. İstirahatte (katogen) ve gerileme (telogen) fazlardaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için ek seansların uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan değişikliklerden ötürü seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişide vücudun farklı bölgelerine göre değişir.

Seansların aralıkları ne kadardır?
Seanslara verilen aralıklar bölgeye göre 4 ila 8 hafta arasında değişir.

Hiç yorum yok: