EpiLight Fotoepilasyon Sistemi nedir ? - Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon


  

               



           

3 Kasım 2007 Cumartesi

EpiLight Fotoepilasyon Sistemi nedir ?

EpiLight Fotoepilasyon Sistemi nedir ?

İnsan cildi ışığa geçirgendir.Işık içinden geçtiği dokuda hiçbir etki bırakmaz.Kıl ise ışığı geçirmez. çünkü içinde bol miktarda bulunan melanin pigmenti ısı oluşturan fotonları emer. Emilen fotonlar ısı enerjisine dönüşerek kılı ısıtır. Isınan kıl folikülü ise harap olur.Fotoepilasyon sistemi laser, radyasyon ve UV gibi zararlı güneş ışınları içermeyen yoğunlaştırılmış bir ışın tedavisidir ve vücudun herhangi bir bölgesinde bulunan istenmeyen tüylerin yok edilmesinde kullanılmaktadır.


Fotoepilasyon Nasıl kullanılmaktadır ?

İlk olarak uygulama alanına soğuk jel sürülmekte sonra ışın bu alana uygulanmaktadır. Fotoepilasyon uygulaması, cilde gerilmiş ambalaj lastiğinin çarpmasına benzeyen bir duygu verir. Bu duygu asla, vücuda iğne sokulması veya elektrik akımı verilmesi şiddetinde rahatsızlığa neden olmaz. Işın hedef olarak tüy köklerini seçer ve etki alanındaki belki onlarca tüyün aynı anda yok olmasını sağlamaktadır. Daha sonra jel silinerek tüylerin çoğunluğunun dökülmesi sağlanmakta kalanlar ise 1-2 hafta içerisinde kendiliğinden dökülmektedir. 1-1.5 aylık bir dönem sonucunda her seferinde %20 %30 oranında seyrelmiş ve incelmiş olarak çıkar. Başarı oranı %85 olup sonuç alınamayan durumlar genelikle tedavi edilmemiş hormonel aktivitelerdeki sapmalar, kılların aşırı ince ve açık renk olması gibi durumlardır. Bu nedenle anormal kıllanma durumlarında horman tetkiklerinin yapılmasında yarar vardır.
Hamileler güneş yada solaryum ile bronzlaşmış kişiler ve çok koyu tenliler dışında 7 den 70 e her çinsten kişiye uygulanabilmektedir. Güneş yada solaryumla bronzlaşan kişiler ise ancak 4-6 hafta sonra tedaviye alınabilmektedir.
Tedavi öncesi ve sonrası hiç bir özel bakıma gerek yoktur. Banyo, makyaj, parfüm kısıtlamaz. yaz aylarında hastalardan güneşten korunmaları ve nemlendiriciler kullanmaları istenmektedir.Ciltte hafif kızarma ve şişme gibi kısa süreli yan etkiler görülebilir. Fakat tüm bu yan etkiler geçicidir.


Tedavi sonrasında normal aktivitenizi sürdürebilirsiniz. Fakat doktorunuzun önereceği güneşten korunma yöntemlerine uymanız tedavi başarınızı arttıracaktır. Fotoepilasyon her yaştan erkek ve kadın herkese uygulanabilir. Kadınlarda yüz, koltuk altı, bikini ve göğüs çevresi,bacaklar, erkeklerde ise yanak, boğaz ve sırt bölgelerinede uygulanır. Fotoepilasyon iğneli epilasyona göre oldukça avantajlı bir tedavi yöntemidir. ığneli epilasyon çok ağrılı olup, uygulama süresi çok uzundur. Ayrıca uygulama tecrübesiz kişilerce yaplırsa iz bırakma olasılığı ve de AİDS ve Hepatit bulaştırma olasılığı vardır. Fotoepilasyon temelde laser epilasyona benzer. Fakat laser tek dalga boyunda ışık yayar. Bu nedenle laserle cilt ve kıl tipine göre dalga boyu ayarlamak mümkün değildir. Fotoepilasyonda ise cilt ve kıl rengine göre istenen dalga boyu ayarlanabilir.

Hiç yorum yok: