Lazer Epilasyon - Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon


  

               



           

11 Ekim 2007 Perşembe

Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon türleri kıl gelişiminin geciktirip kılların daha zayıf ve azalarak çıkmasını sağlarlar. Lazer epilasyon istemediğimiz tüylerimize nasıl etki eder? Lazer Epilasyon Yüz ve vücudun değişik bölgelerindeki istenmeyen tüy ve kılların lazer yardımıyla ortadan kaldırılmasıdır. İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yolu Lazer Epilasyon’dur.Lazerli epilasyon istenmeyen kılların ortadan kaldırılmasında güvenli, hızlı, etkili, yan etkisi olmayan ve acı vermeyen bir alternatif olarak bilinmektedir. Epilasyon için kullanılan lazer tekniği ile laser ısısı cilde zarar vermeden doğrudan kıl kökünü yok eden ısıya dönüşür. Kalıcı epilasyon için kıl kökünün papilla denilen kısmının yok edilmesi amaçlanır. Lazer Tedavi esnasında tüylerin büyüme aşamaları olan anajen, katojen veya telojen fazda olması tedavi açısından önemlidir. Lazerle uygulama anında kılların farklı evrelerde olması, sonucun ortalama 5-8 seans sonrası alınmasına neden olur. Lazer ışının uygulama süresi ve dozu kişinin cilt rengi ve yapısına göre değişiklik gösterir.Lazer epilasyon uygulamasında cilt tipinize göre güç seçimi yapılır. Bu sayede kıl köklerine etki edecek ancak ciltte olumsuzluk gözlenmeyecek güçte çalışılarak en kısa sürede tedavinin bitirilmesi amaçlanır. Ancak herkesin vücut yapısı ve hormonsal seviyeleri, cilt tipi farklı olduğu için sonuca ulaşmak için gereken süre kişiden kişiye değişebilir.


Lazer Epilasyon Herkese uygulanırmı?

Tüyleri koyu renk olan herkese 12 yaşından itibaren kadın ve erkeklere uygulanabilir. İstenmeyen ve bazen aşırı olabilen kıllanma için pek çok epilasyon yöntemi bulunmaktadır. Bunların içinde "Lazer Epilasyon" ağrısız kolay uygulanabilmesi ve etkili olması sebebiyle tercih edilen yöntemdir.Mükemmel sonuçlar beyaz tenli ve koyu renkte kıla sahip kişilerde alınmakla birlike; cildin ve kılın rengine bağlı olarak gerekli doz ve süre ayarlamaları yapılarak aynı sonuçlar elde edilmektedir. Yine de renksiz kıla ve siyah tenli kişilere lazer epilasyon uygulanmamaktadır.


Lazerli epilasyon hangi bölgelere uygulanabilir ?

Hemen hemen vücudun bütün bölgelerine lazer epilasyon uygulaması yapılabilir. Erkeklerde ve kadınlarda tüylenme dağılımı ve miktarı farklıdır. Esas olarak kadınların problemi olan aşırı kıllanma erkeklerin de kaş arası, elmacık kemiği üstü, sırt, boyun, göğüs ve ense gibi bölgelerde rahatsız edici olabilir.


Lazer Epilasyon gebelikte uygulanabilirmi?Henüz klinik çalışmalar olmadığından herhangi bir olumsuz etki bildirilmemiş olmasına rağmen bebeğin oluşumunun gerçekleştiği ilk 3 aylık dönemde uygulama yapılmaması yerinde olur.

Hiç yorum yok: