Lazer Epilasyon Nedir - Foto Epilasyon Nedir - Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon | Lazer Epilasyon


  

               



           

23 Eylül 2007 Pazar

Lazer Epilasyon Nedir - Foto Epilasyon Nedir

Epilasyon işlemi genellikle cihazın bilgisayar sistemi rehberliğinde yapılmakta, hastanın cilt ve kıl tipine göre ışığın enerjisi ve gönderilme süresi – sıklığı arasındaki ilişki otomatik ayarlanmaktadır. Böylelikle gelişmiş teknoloji sunmaktadır.

bir saniyeden kısa bir sürede yüzlerce kıl folikülünü yok edebilecek teknik kapasiteye sahip bir cihaz olduğundan epilasyon işlemi kısa sürede tamamlanabilmektedir.
vücudun tüm bölgelerindeki kıllar üzerinde etkilidir.
Cihazın ucundaki aktif soğutucu ucu sayesinde işlem öncesi, sırası ve sonrasındaki rahatsızlıklar en aza indirilmekte ve dokuya zarar verilmesi engellenmektedir.


Uygulama Sonrası Kıllar Nasıl Bir Değişim Gösterir?
Uygulama sonrası kıllar, 3-15 gün içerisinde dökülecektir. Ancak bu kılların çoğunun kökleri tahrip olmuştur ve bir daha ki sefere çok zayıf çıkacak veya çıkmayacaktır. Kıllar kendiliğinden düşebileceği gibi, elle çekildiğinde de çıkabilirler. Dökülmeyen kıllara kontrol seansı yapılabilir.

Uygulama Sonrası Cilt Nasıl Olur?
Uygulama sonrasında cilt üzerinde, birkaç saat içerisinde geçmek üzere hafif bir güneş yanığına benzeyen bir yanma hissi oluşabilir.

Her Cilt Rengine Uygulanır Mı?

Lazer epilasyon uygulaması için en etkili sonuç açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olan kişilerdir. Ancak son teknoloji ürünü lazer cihazları ile koyu cilt rengine sahip olanlar da dahil olmak üzere her cilt rengine uygulama yapılmaktadır.


Hormonal Bozukluğu Olanlara da Lazer Epilasyon Etkili Midir?

Hormon bozukluklarında lazer epilasyon etkilidir ancak daha fazla sayıda seans gereksinimi bulunmaktadır.


Bir Seansta Tüylerden Kurtulmak Mümkün Müdür?
Hayır, mümkün değildir. Çünkü kıl köklerinin hepsi aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama esnasında olgun fazda (anogen) olan kıl kökleri etkilenir. Dinlenmekte (katogen) ve gerileme (telogen) fazındaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için diğer seansların uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan farklılıklardan dolayı seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişinin farklı bölgelerine göre değişir.

Foto Epilasyon İle Lazer Epilasyon Arasında Ne Fark Vardır?

Foto epilasyon, halk arasında flaş lamba teknolojisi olarak bilinir. Aslında foto epilasyon ışık kaynağı kullanılarak yapılan epilasyon demektir ve hem lazer hem de IPL teknolojlerini kapsamaktadır.

Her Mevsimde Epilasyon Uygulanabilir Mi?

Bronzlaşmamak şartı ile tüm mevsimlerde epilasyon yapılabilir.

Lazer Epilasyon Kalıcı Mıdır?

Etkili bir lazer tedavisi kıl köklerini sayıca azaltır. Bu sırada, kıl köklerinde sayıca azalmanın yanı sıra zayıflama da meydana gelir. Zayıflamış kökler ise ancak çok uzun süren dinlenme dönemlerinden sonra büyüme dönemine girebilirler. Bu da tedavinin ilerlemesiyle birlikte tüy çıkması için gereken sürenin uzaması anlamına gelir.

Neden Birden Fazla Seans Gerekmektedir?
Vücudumuzdaki kılların oluşma, gelişme ve dökülme gibi farklı yaşam evreleri vardır. Aynı bölgede farklı evredeki kıllar bir arada bulunmaktadır. Kılın lazere en duyarlı olduğu evreyi bulmak için lazer uygulaması belli aralıklarla tekrarlanmalıdır. Seans sayısı kişiden kişiye göre değişim gösterir.

Lazer Epilasyon Kanser Yapar Mı?

Lazer tıpta 40 yıldır yaygın olarak kullanılmakta olup kanser yaptığına dair bir kanıt yoktur.

Erkeklere Lazer Epilasyon Uygulanabilir Mi?

Erkeklere de lazer epilasyon yaygın olarak ve başarıyla uygulanmaktadır.

Erkekte Güğüs Bölgesinde Kılların Seyreltilmesi Mümkünmü?

Vücut bölgelerine yapılan epilasyonda, her seans sonunda kıllarda belirgin kalıcı azalma elde edilir, bu durum doğal ve estetik bir görünüm sağlar. Göğüs kıllarınıza sadece 1-2 seans uygulatarak yoğunluğunu azaltıp istenilen seyreltme oranına geliceye kadar seanslara devam edebilirsiniz.

Erkekler En Çok Hangi Bölgeleri Epilasyon Yaptırırlar?

Erkeklerin en sık talep ettiği bölgeler özellikle sırt-omuz, göğüs, boyun- ense ve elmacık kemikleri üstü sakallardır.


Lazer Epilasyon Uygulamalarında Erkekler Kadınlara Göre Bazı Avantajlara Sahip Midirler?

Erkeklerin daha kalın ve koyu renk kıl köklerine sahip olmaları nedeniyle, lazere çok iyi yanıt verirler ve daha basarılı sonuçlar elde edilir. Erkekler, bayanlar kadar tamamen kılsız bir cilt istemediklerinden daha az sayıda seans uygulanarak tatmin edici sonuçlar almak mümkün olmaktadır.


Lazer Epilasyon Uygulamalarında Erkekler Kadınlara Göre Bazı Dezavantajlara Sahip Midirler?

Erkeklerin dezavantajı, yapıları gereği yüksek erkeklik hormonları nedeniyle sürekli yeni kıl üretimi yönünden baskı altında olmalarıdır. Bu durum uzun vadede lazer epilasyonu gerektirmektedir.


Erkeklerde kalın ve melalinden zengin kıl kökü hücrelerinin vardır. Bu nedenle burada lazer enerjisi daha fazla yoğunlaşır ve yüksek ısı enerjisi ortaya çıkar. Bu ısı enerjisinin sebep olduğu ağrı, acı hissi de aslında kadınlara göre daha yoğun olarak yaşanmaktadır. Fakat erkekler bayanlardan daha fazla ağrıya dirençli olduklarından yada en azından kendilerini öyle şartlandırdıklarından ağrıdan fazla şikayetçi olmazlar.


Lazer Tedavileri Sırasında Güneşe Çakmak Sakıncalı Mıdır?

İşlem sırasında kızarıklık meydana gelen cildin güneşe maruz kalmaması gerekmektedir. Deride kızarıklık meydana getirebileceği düşünülerek tedadiden önce ve tedaviden sonra güneşe çıkmak son derece zararlı olabilir. Bu nedenle tedavi süresince güneşten sakınmak tavsiye edilir.


Lazer Epilasyon Ağrısız Mıdır ?

Şu anda hiç bir epilasyon yöntemi ağrısız değildir. Normalde kılın cımbızla çekilmesinde meydana gelen acının benzeri, lazerlenen kıl kökünde hissedilir. Vücudun bazı bölgeleri daha duyarlı olduğundan, bu bölgelerde bu his daha güçlü olabilir. Ağrı eşiği düşük kişilerde, koyu ve kalın kıllara sahip kişilerde ağrı daha fazla olarak hissedilebilmekle birlikte genellikle lokal anestezi gerektirmeden işlem tamamlanabilmektedir.


Yan Etkileri Var Mıdır?
Lazer epilasyon uygulaması genel olarak lazer epilasyan konusunda deneyimli doktor tarafından ve uygun dozlarda uygulandığında oldukça güvenlidir. Lazer epilasyon uygulamasının kalıcı bir yan etkisi yoktur. Uygulama esnasında kıl köklerinin, enerjiden etkilendiğini gösteren hafif kabartılar ve kızarıklıklar oluşabilir. Ancak uygulama bölgesinde oluşabilecek bu durum çok kısa bir süre içerisinde kaybolacaktır. Uygulama sırasında hafif bir yanma da hissedilebilir.


Hassas ciltlerde yada yüksek enerjili lazerli uygulamalarda ciltte yüzeysel kabuklanma oluşabilir. Çoğunlukla bu kabuklanma günler içerisinde düzelir ve deri normale döner. Nadir vakalarda bu kabuklanma durumu çok daha fazla olup sonrasında deride renk değişikliği dediğimiz açılma ya da koyulaşma gözlenebilir. Neredeyse tüm vakalarda deri 4-6 ay içinde normale döner. Gözlere zararlıdır, özel koruyucu gözlük takılması zorunludur.


Gebelikde Epilasyon Uygulaması Yapılabilir Mi ?

Gebelik süresince hormon dengesi değişmektedir ve bu nedenle kıl köklerinin etkilenmesi zorlaşmaktadır. Henüz kesin klinik çalışmalar olmadığından herhangi bir olumsuz etki bildirilmemiş olmasına rağmen bebeğin oluşumunun etkileneceği düşünülerek gebelikte epilasyon yapılmamaktadır.


Gerçekten Epilasyon Sonuç Veriyor Mu?
Uzun çalışmalar sonucu Amerika'da FDA laser'in kıl azalmasına yol açtığı onaylanmıştır. Tedavi seansları birden fazla tekrarlanırsa kıl miktarının azaldığı ve tekrarlanan tedaviler ile istenen uzun süre epilasyon etkisini gösterdiği ortaya çıkmıştır.


Yazın Lazer Epilasyon Yapılır Mı?

Lazer epilasyon sonrası bir kaç hafta güneşten korunmak yeterlidir. Bronzlaşmış tenlere ise lazer epilasyon yapılmamaktadır.


Leke ve Yanık Riski Var Mı?
Deriye rengini veren melanin pigmenti fazla ise yani, cilt esmer veya bronzsa etkilenme riski vardır. Bu nedenle koyu renkli ciltlerde ve günes banyosundan sonra yapılan uygulamalarda, lazer öncesinde test atışı yapılır.Uygunsa, lazere başlanır. Kalıcı bir leke ya da yanığa maruz kalmaz. Ancak son teknoloji ürünü cihazlar ile koyu cilt rengine sahip olanlar da dahil olmak üzere her cilt rengine uygulama yapılmaktadır.


Lazer Epilasyon Tedavisinin Risk Ve Komplikasyonları

Lazer tedavisi boyunca cilt rengi ne kadar açık olursa komplikasyon o kadar az olacaktır. Koyu renkli cilt tiplerinde birim alandaki melanin maddesi oranı daha yüksek olduğu için uygulanan enerjinin çoğu ciltteki melanin maddesi tarafından da emilecektir. Bu eneji sonucu oluşan yüksek ısı cilt yanıklarına neden olabilir. Bu yanıklar sonrası ciltte renk değişimleri izlenebilir. Lazer tedavisi sonucu oluşabilecek bu gibi renk değişimleri kendiliğinden de geçebilir veya tedavide edilebilir niteliktedir.


Lazer Epilasyonda Yüz Bölgesi Neden Uzun Seanslar Gerektirmektedir?

Yüz bölgesi için seans sayısının fazla olması ve kısa aralıklarla olmasının sebebi kıl folikül sayısının diğer vücut bölgelerine göre fazla olması ve yüz bölgesinde hormonların kısa sürede etkili olmasıdır. Seans aralığı 1-1,5 ay arasında değişir.


Yüz tüyleri vücut tüylerine göre daha ince ve açık renklidir. Çok koyu renkli ve kalın olsalar da birkaç seans içinde incelecekleri için devam eden seanslarda tedavi zorlaşır. Koyu renkli ve kalın olmayan kıllar ısıyı iyi iletemeyecekleri için kıl kökü de fazla ısınmayacaktır. Bu da kıl köklerinde yeterince harabiyet oluşturmaz. Bu durumda seans sayısının artmasına neden olur.


Yüz Bölgesinde De Kızarıklık Meydana Gelir Mi?

Vücutta olduğu gibi uygulama sonrası kızarıklık, kıl köklerinde hafif şişme yüz bölgesinde de olabilir, bu geçici bir durumdur.


Yüze Uygulanan Bir Tedaviden Sonra Makyaj Yapılabilirmi?

Deride kızarıklık meydana getiren bir lazer tedavisinden sonra kimi makyaj malzemelerinin kullanımı sakıncalı olabilir. Kızarıklık oluşmayan bir tedaviden sonra işlem gören bölgeye makyaj malzemeleri doktorunuzla görüştükten sonra uygulanabilir.


Laser Epilasyon İğneli Epilasyondan Daha Mı Etkilidir?

Her iki yöntemin de avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. İğneli epilasyon tecrübeli bir teknisyen tarafından uygulandığında her çeşit kıl ve cilt tipinde aynı derecede başarılı sonuç verirken, lazer epilasyonun başarısı kişiden kişiye değişebilmektedir.


İğneli Epilasyon İz Bırakır Mı?

İğneli epilasyon sırasında batırılan iğneler ve uygulanan elektrik akımı ile ciltte geçici kızarıklık, ödem, kabuklanma hatta yanık ve enfeksiyon gelişebilir. Bu yan etkiler genellikle gecici olmaktadır nadiren kalıcı iz kalmaktadır.



Batık Kılların Tedavisi İçin En Uygun Method Hangisidir?

Batık kıllar için en uygun method lazer epilasyondur.


Hangi Lazer Epilasyon Cihazı Daha Etkilidir?

En iyi lazer epilasyon cihazı diye bir kavram söz konusu değildir. Epilasyon uygulanan kıllar kişiden kişiye değiştiği için bazı laser cihazları bir grup hastaya daha etkili gelirken başka bir grup hastaya iyi gelmeyebilir.


Epilasyonda Ne Tip Lazerler Kullanılır?

Epilasyon amaçlı kullanılan lazerler alexandrite , ruby, diod, nd:yag olarak sayılabilir. Bu lazerlerin isimleri yaydıkları ışığın dalga boylarına göredir. Epilasyon amaçlı lazer cihazlarının teknolojisi ilerledikçe dalga boylarının arttığını görüyoruz çünkü dalga boyu vücutta ışığın etkileyebileceği alanlarda önem kazanmaktadır.



Lazer Epilasyon Tekniğinin Elektrolize (İğneli Epilasyon) Göre Üstünlükleri Nelerdir?

Uygulama süresinin çok daha kısa olması, nisbeten daha ağrısız olması ve toplam uygulama maliyetinin daha düşük olmasıdır. Elektroliz tekniğinde her kıl kökü için ayrı işlem yapılırken, lazer uygulamasında aynı anda birçok kıl kökü tahrip edilmektedir.


Hangi Epilasyon Yöntemi Daha Ekonomiktir?

Kısa dönemde laser epilasyon pahalı görünürken iğneli epilasyon ve diğer geçici yöntemler uzun dönemde nisbeten daha pahalıya gelmektedir.


Lazer Epilasyonda Fiyatlandırma Neye Göre Yapılır?

Piyasada farklı özelliklere sahip eski yeni birçok epilasyon cihazı bulunmaktadır. Lazer epilasyonda fiyatı belirleyen en önemli faktörler şunlardır:

Cihazın teknik özellikleri
Etkinliği
Seans sayısının azlığı
Her cilt renginde güvenle uygulanması

Hiç yorum yok: